Asiatisk blomkålssoppa med kryddigt morotsfräs

Den fattigaste månaden börjar lida mot sitt slut, hoppas ni kunnat äta gott ändå! Här kommer i alla fall en värmande soppa som tillsammans med ett gott bröd inte kommer påverka era matkostnader något nämnvärt. En len blomkålssoppa som hettas till av det knapriga och kryddiga morotsfräset. Gör du inte detta till så tillsätt lite hetta i soppan men fräset höjer den till en ny nivå 😉

Asiatisk blomkålssoppa med morotsfräs 2 portAsiatisk blomkålsoppa
400 g blomkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
1/2 tsk ingefära
2 krm salt

2 dl riven morot
2/3 dl solrosfrön
1 krm cayennepeppar

Skölj och skiva blomkålen. Hacka lök och vitlök och fräs dem med ingefära i olja i en kastrull. Häll på vatten och tillsätt blomkålen. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Under tiden river du en morot och fräser snabbt upp den med solrosfrön och cayennepeppar. När blomkålen kokat klart mixar du soppan slät och smakar av med salt. Toppa med morotsströsslet och eventuellt lite extra cayenne. Ät gärna något gott bröd till.

Kostnad per portion: ca 10 kr

  1. Hej!
    Hittade till din inspirerande blogg när vi letade runt efter recept på asiatisk vitkålssallad. Bingo, den var jättegod! Åt den ihop med thailändska potatisplättar, kommer snart upp på vår blogg med länk till dig.
    Vi kommer nog att titta in här fler gånger, ha det bra! 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *