Ren kycklingsoppa

En soppa kan aldrig bli fel framförallt inte när hösten rullar in över oss. Kyckling passar utmärkt till soppa då den har en väldigt kort koktid. I soppa kan du med fördel välja en lite roligare pastasort till formen. Jag hade små fjärilar. Här kommer ett recept på hur du enkelt slänger ihop en värmande kycklingsoppa med rena smaker. Enjoy!

Ren kycklingsoppa 2 port
1 kycklingfilé
2 morötter
Ca 10 cm purjolök
50 g frysta ärtor
1 port pasta
1 grönsaksbuljongtärning alt höns
7 dl vatten
Salt och peppar

Sätt på vattnet och lägg ner buljongtärningen. Skala och skiva morötterna tunt och häll ner i kastrullen. Skär kycklingen och purjolöken i små bitar. Lägg i pastan i soppan och sätt timern på koktiden som står på paketet. När det är fem min kvar av koktiden lägger du ner kycklingbitarna och purjolöken. Salta och peppra. När koktiden är slut, kolla att kycklingen är genomvit och att pastan är färdig. Sen är det bara att hälla upp i skålar och mumsa i sig.

Kostnad per portion: ca 8 kr

Annonser

En reaktion på ”Ren kycklingsoppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s