Tonfiskbiffar med tomatkokt matvete

Tonfiskbiffar är en väldigt enkel och snabb rätt att tillaga. De funkar också utmärkt att äta kalla. Tonfisk innehåller mycket protein och har många användningsområden. Förutom biffar kan du bland annat göra denna smarriga tonfisksås. Idag skulle maten följa med som matlåda och det blev matvete till. Att ha lite smak på vattnet gör matvete mycket godare. Jag kan tänka mig att chilisåsen kan bytas ut mot t ex olika örter. Öka då vattenmängden.

Tonfiskbiffar med tomatkokt matvete 2 port
1 burk tonfisk
1 ägg
2 krm chilipulver
1 krm cayennepeppar
Svartpeppar

1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
2 dl vatten
1 dl matvete
Sallad av valfri sort

Börja med matvete. Mät upp vatten och häll i chilisåsen och tomatpurén. Du kan med fördel blanda ner lite spicy kryddor eller örter efter smak. Låt koka upp och lägg ner matvete, koka i 15 min. Häll av vattnet från tonfisken och blanda tonfisken med ett ägg, chilipulver och cayennepeppar. Rör om och klicka sedan ut smeten i en varm panna med olja. Stek på varje sida i några minuter. Servera med tomatvete och sallad. Mums!

Kostnad per portion: ca 7 kr

Annonser

6 reaktioner på ”Tonfiskbiffar med tomatkokt matvete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s