Spartips: Byt ut gurkan

Anledningen till att många hoppar över grönsakerna är att man tycker att det är för dyrt. Och visst blir det dyrt om du varje gång köper en gurka och tomater oavsett säsong eller pris. Gurka är inte så mättande i jämförelse med många andra betydligt billigare grönsaker och framförallt är det dyrt när det inte är säsong. Titta efter pris när du handlar och var inte rädd för att prova någon ny grönsak. Försök även tänka utanför boxen, grönsakerna måste inte alltid komma som en sallad vid sidan om, låt dem bli en del av rätten istället. I med morötter i köttfärssåsen, wokade grönsaker till kycklingen och stekta grönsaker i spaghettin.

Om du fortfarande tycker att gurka är väldigt gott, prova köpa squash eller zucchini (samma sak, olika namn) nästa gång du handlar. Just nu är det bra pris på squash! Den ser ut som en tjockare gurka och får nästan samma smak om du river den grovt och blandar i salladen. Squash funkar också att steka, gratinera eller i soppor och grytor. 

Riven squash ersätter gurkan i salladen, betydligt billigare! 

Annonser

7 reaktioner på ”Spartips: Byt ut gurkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s