Sweet chili wok med kyckling och matvete

Nu snackar vi riktig skippa nudlarna wok. Matvete är en nyttig, mättande och god fullkornsprodukt. Det passar utmärkt både varmt, istället för ris och kallt i sallader. Det finns massor av härliga korn där ute som jag tycker ni ska upptäcka. Fyll på basförrådet med bulgur, qinoa och matvete. Det är ofta billigt på stora mataffärer och man behöver inte lika mycket eftersom det är mycket mer mättande än ris och likande. Här slängde jag ner matvetet i woken istället för nudlar och mums va gott det blev. Prova själv!

Sweet chili wok med kyckling och matvete 2 port
2 kycklingfiléer
2 port matvete
1 msk sweet chilisås (ta gärna mer om du vill ha starkare)
Valfri wokmix
Salt och peppar

Koka matvetet enligt förpackningen. Skär kycklingen i bitar och stek med salt och peppar i en lite större panna. Lägg kycklingen i en skål när den är klar och woka grönsakerna i samma panna. När matvetet är klart häller du ner allt i pannan, kycklingen, matvetet och chilisåsen. Rör om och severa. Yummi!

Kostnad per portion: ca 12 kr

Annonser

En reaktion på ”Sweet chili wok med kyckling och matvete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s