Krämig pumpasoppa

Inspireras av din omgivning. Just nu är allt jag ser lysande pumpor, och vetskapen om att de innehåller massa gott pumpakött fick mig att gå hem och göra en krämigt god pumpasoppa. Jag använde mig av butternutpumpa som finns i de flesta mataffärerna. Gott blev det 😉 Som student ska man se till att använda all mat, så peta ut pumpakärnorna och rosta i en torr panna. Servera på soppan eller ha på filen, gröten eller som snacks.

Krämig pumpasoppa 2 port
Ca 300 g pumpa
2 potatisar
1 vitlöksklyfta
6 dl vatten
1/2 gul lök
1/2 grönsaksbuljong
1/2 dl cream fraiche eller mjölk
Salt och peppar

Skala och tärna pumpan och potatisen. Hacka löken och stek i lite olja. Lägg i potatisen, pumpa, vatten och grönsaksbuljong.  Koka tills potatisen och pumpan är mjuk och dra då bort kastrullen från plattan och mixa till en slät konsistens. Häll i mjölken och smaka av med salt och peppar och värm den snabbt på plattan. Klart!

Kostnad per portion: ca 7 kr

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s