Korvtorn med pesto och tomat

När jag startade bloggen skulle jag nog inte kunna tänka mig att falukorv och makaroner skulle vara en rätt. Men faktum är att man kan göra om rätter så de blir lite bättre. Byt ut pastan mot fullkorn, tillsätt mer grönsaker, ta bort ketchupen och stek korven i ugn istället för i en panna med massa smör. Pesto är perfekt att ha hemma, det piffar snabbt upp vilken måltid som helst. För att peston i en öppnad burk inte ska bli dålig är det bra att hälla på lite extra olivolja som täcker. Denna rätt var god men framförallt lite rolig att göra. Matlagning ska vara kul, här kan du ta fram barnet i dig och börja bygga torn. Smaklig måltid!

Korvtorn med pesto och tomat 2 port
Ca 300 g falukorv
2 morötter
2 port fullkornspasta
1 tomat
Pesto

Sätt på ugnen på 175 grader. Skär korven och tomaten i skivor. Varva korv, tomat, pesto, korv och pesto till ett torn som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i ugnen i ca 15 min. Koka pastan enligt anvisning och riv morötterna grovt. Servera pastan med korvtornen och morötterna.

Kostnad per portion: ca 11 kr

Annonser

3 reaktioner på ”Korvtorn med pesto och tomat

  1. Pesto är en av mina absoluta favoritingredienser. Men, jag får alltid kasta minst halva burken eftersom man använder så lite, och jag brukar följa bäst före-datumet som står på förpackningen, på de flesta är det 5-7 dagar efter öppning..
    Men, då ska jag helt klart börja täcka med olja nu! Hur länge tror du den kan hålla i kylen då?!
    Hatar verkligen att slänga mat…

    1. Den håller betydligt längre då, säkert minst tre månader, men smaka alltid av innan 😉 Jag har inte behövt slänga någon hittills i alla fall, och jag är som du, använder ganska lite!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s