”Allt i ett” köttfärslimpa med rotfrukter

Köttfärslimpa brukar serveras med kokt potatis, några tråkiga grönsaker, brunsås och lingonsylt. Jag valde att servera med goda och billiga rotfrukter som blir otroligt saftiga runt limpan. Jag gjorde en stor sats som både jag och mamma har ätit som matlåda i några dagar. Den blir bara godare dagen efter! Receptet är för fyra personer då det är svårt att ta ett halvt ägg 😉 Detta är en enkel rätt då allt lagas i samma form. Även om det tar ett tag i ugnen så går det fort att göra i ordning och sen sköter det sig själv i ugnen medan du kan göra något annat;)

”Allt i ett” köttfärslimpa med rotfrukter  4 port
400 g köttfärs
1 ägg
0,75 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 dl vatten
2 svartpeppar
1/2 salt
1 tsk oregano
1/2 msk olja och soya
ca 800 g valfria rotfrukter (potatis, morötter, palsternacka, kålrot osv)

Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att blanda havregryn och potatismjöl med vatten och låt svälla medan du skalar och skär rotfrukterna. Blanda sedan havregrynsblandningen med köttfärsen, ägg och kryddorna. Rör om ordentligt. Lägg köttfärsen på en form klädd med bakplåtspapper och forma den till en limpa. Lägg rotfrukterna runt om och pensla allt med olja och soya som du blandat. Sätt in i mitten av ugnen i ca 45 min. Det är färdigt när rotfrukterna blivit lagom mjuka.

Kostnad per portion: ca 7 kr

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s