Vintrigt värmande linsgryta med köttfärs

Jag tycker att man ska äta vegetariskt oftare. En av anledningarna är att det oftast blir billigare. Men om man har lite svårt att gå hela vägen kan man dryga ut köttet lite grann. Här har jag gjort en gryta med köttfärs och röda linser. Röda linser är proteinrika och mättande vilket gör att jag bara behöver hälften så mycket köttfärs som vanligt. Gott, billigt och härligt nyttigt.

Linsgryta med köttfärs 2 port
Ca 125 g köttfärs
1/2 gul lök
1 morot
0,75 dl röda linser
250 g krossade tomater
2 dl vatten
2 krm cayennepeppar
2 krm paprikapulver

Hacka löken och riv morötterna. Bryn tillsammans och häll över till en kastrull. Slå på de krossade tomaterna, vattnet och linserna och låt koka 15 min. Samtidigt bryner du köttfärsen med cayenne och paprikapulvret. Häll i kastrullen och låt koka tills linserna är klara. Smaka av med salt och peppar. Å sen var det klart 😉

Kostnad per portion: ca 7 kr

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s