Spartips: Ta hand om osten

Dags för ett litet spartips så här på söndagskvällen tycker jag! Ost är väl inte det billigaste man kan köpa i affären. Ofta är det stora förpackningar och innan du hunnit äta upp den har den blivit torr och tråkig. Jag brukar därför köpa en stor bit (ofta billigare) och sedan hyvla upp osten i skivor som jag fryser in med plastfolie emellan. Då kan man lätt ta fram några skivor i taget så håller sig osten fräshare. Ska du göra en varm macka behöver den inte ens tina i kylen utan går utmärkt att använda fryst. 

Annonser

4 reaktioner på ”Spartips: Ta hand om osten

    1. Det bör nog också funka, tar väl lite längre tid att tina bara 😉 själv tycker jag det är praktiskt med skivor då jag oftast använder ost när jag gör varm macka. Men båda funkar nog!

    1. Där har du en poäng 😉 Men ett paket plastfolie kostar inte mer än 20 kr och då använder du inte hela. Poängen var att slippa slänga stora delar av osten om du är en liten ostätare (som jag :P) Du kanske inte sparar massa pengar, men osten blir fräschare och du slipper slänga 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s