Älskade morotsoppa med toast

Detta är min favoritsoppa. Morötter och timjan är verkligen såå gott tillsammans. Gillar du detta kan du även pröva denna varianten. Att morötter är billigt gör ju bara saken ännu bättre. Med en toast blir detta en värmande och mättande måltid. Soppan är vegetraiskt och du kan självklart även göra en vegetarisk toast till om du vill 😉

Älskade morotsoppa med toast 2 port
Ca 350 g morötter
1/2 grönsaksbuljong
1 tsk timjan
1 krm svartpeppar
Vatten
4 skivor fullkornstoast
4 skivor ost
2 skivor skinka
basilika

Skala och skär morötterna i små skivor. Lägg i en kastrull och fyll med vatten så att det precis täcker morötterna. Koka med en grönsaksbuljong tills morötterna blivit mjuka. Häll av ungefär hälften av spadet men spara det ifall du behöver späda ut soppan. Mixa med en mixerstav och krydda med peppar och timjan. Blev den för tjock kan du späda ut soppan med lite av spadet. Lägg ost, skinka och basilika på ena brödskivan, lägg på den andra och gilla i mackjärnet. Servera med soppan.

Kostnad per portion: ca 9 kr

Annonser

2 reaktioner på ”Älskade morotsoppa med toast

  1. Vi gjorde denna hemma idag, såååå god! Vi la även till lite curry, kan rekommenderas. Tack för en suverän blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s