Kyckling i purjolök med linguine

Purjolök är billigt och ger en god mild smak till din matlagning. Purjon innehåller mycket fibrer vilket gör både din mage glad och stärker immunförsvaret. Men här är den framförallt god tillsammans med kyckling och morotspasta.

Kyckling i purjolök med linguine 2 port
2 små kycklingfiléer
1/2 dl creme fraishe
1 msk mjölk
75 g purjolök
Salt och svartpeppar
1 morot
2 port pasta linguine

Koka pastan enligt förpackningen. Skär kycklingen i bitar och hacka purjon. Stek kycklingen i lite olja och när den fått fin färg tillsätter du purjolöken som du låter fräsa med en stund. Tillsätt sedan creme fraishe och så mycket mjölk som du tycker behövs (ca 1 msk) Smaka av med salt och peppar och låt puttra. Skala moroten och fortsätt göra strimlor med skalaren. Lägg ner tillsammans med pastavattnet när det är en minut kvar. Häll av vattnet och servera tillsammans med såsen.

Kostnad per portion: ca 13 kr

Annonser

4 reaktioner på ”Kyckling i purjolök med linguine

  1. Hej, jag har själv funderat på att göra ett liknande projektarbete nästa år. Jag tänkte bara höra med dig – varifrån tar du recepten? Är det du som kommer på dem eller tar du de från kokböcker/internet?

    1. Kul! Det är jag som komponerar alla recept själv. Sen läser jag mycket mattidningar och får inspiration och gör om recepten så de blir billigare osv. Men i grund och botten är det mina recept, jag kopierar aldrig 😉

  2. sv: Jag har bara fått tips från 1 person, men jag kan göra en guide när jag varit där i april med mina bästa tips 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s