Matiga och nyttiga våfflor med skinka och kesoröra

Våfflor är för mig egentligen en efterrätt eller fika. Men om man gör dem med grövre mjöl och proteinrikare tillbehör blir det en smarrig lunch eller kvällsmål. Gillar du ändå den klassiska våfflan?  Spara då någon våffla och ät om efterrätt med tinade bär 😉

Matiga och nyttiga våfflor med skinka och kesoröra 2 port
50 g smör
2 dl mjölk
1/2 bakpulver
1/2 dl vetemjöl special

40 g skinka
100 g keso
1/2 rödlök
2 krm citronpeppar

Smält smöret och låt svalna ordentligt (annars blandar sig inte smöret med smeten). Vispa hälften av mjölken med mjöl och bakpulver. Tillsätt sedan resten av mjölken och sist smöret. Grädda i våffeljärn, och har du inget kan du steka som pannkakor 😉 Blanda keso med hackad rödlök, citronpeppar och hacka skinkan. Servera våfflorna med kesoröran och skinkan.

Kostnad per portion: ca 7 kr

Annonser

2 reaktioner på ”Matiga och nyttiga våfflor med skinka och kesoröra

    1. Finns lite olika varianter men typ 0,75 dl havrekli och 2,5 dl vatten (vissa kör med mjölk) ev en nypa salt om man brukar ha det i gröt 😉 Kan köras i micron eller kokas som vanligt ca 3 min. Rik på protein och fibrer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s