Bulgur och köttfärspanna med oregano och cayenne

En busenkel och god rätt som är perfekt för matlådan. Har du färdigkokt bulgur kvar från någon middag i veckan är det bara att röra ner i slutet, men självklart kan du koka ny först.

Bulgur och köttfärspanna med oregano och cayenne 2 port
2 port bulgur
200 g köttfärs
1/2 lök
150 g vitkål
2 krm cayennepeppar
1 tsk oregano
2 msk tomatpuré
Salt och peppar

Koka ev. bulgur. Hacka och bryn löken. Tillsätt köttfärsen när löken fått färg. Hacka vitkål och rör ner i köttfärsen. Rör ner tomatpuré och kryddorna. Häll av vattnet från bulgurn och rör ner i pannan. Smaka av med salt och peppar.

Kostnad per portion: ca 7 kr

Annonser

5 reaktioner på ”Bulgur och köttfärspanna med oregano och cayenne

 1. Sally kan vi bestämma här och nu att du INTE sluttar blogga efter påsk utan fortsätter! Jag tycker du är grym och du har definitivt inspirerat mig till att ta ut svängarna vid middagstid. Så kör på!

 2. Utmaning från Malmö: jag har en god vän som kör på någon konstig diet. Hon äter inte kolhydrater, eller socker (inte ens fruktsocker) och jag som gärna lagar mat till vänner blir alltid lite stressad när jag ska komma på nåt att laga till oss som både hon och jag kan tycka om. Tips?

  Undrar också hur du gör för att hålla bloggandet igång. Du är superambitiös ju

  1. Låter som antingen någon extrem GI eller LCHF. Om det är LCHF så finns det massor av recept på nätet, kolla bara att produkterna inte innehåller socker. Jag har själv aldrig använt det, men många som slutar med socker använder sukrin som ersättning i bakverk och sedan typ mandelmjöl istället för vetemjöl.

   Om det är middag som du tänker på skulle jag föreslå olika grytor, om hon äter grönsaker, även fast det är lite kolhydrater, går ju det bra att ha i. Variera med kyckling, färs eller nötkött. Annars kan du göra kycklingfärsburgare och äta tillsammans med en god avodosalsa och sallad till, det är riktigt gott! Frästa grönsaker som paprika, squash och morötter är också ett gott tillbehör. Kolla vad hon tillåter, så går det nog bra!

   Jadu, jag tycker ju så mycket om att laga mat så jag delar gärna med mig! Jag brukar förbereda massa inlägg så att det bara är att trycka på publicera knappen när det är dags. Så jag lagar under veckan, skriver ihop allt på fredagarna och sen uppdaterar under veckorna 😉

 3. mm de där såg ju faktiskt riktigt gott ut 😛 det enklaste är oftaste det godaste.. får köra de där nån dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s