Basilikatorsk med citron och baconflingor

Fira fredag och helg med fisk! En god rätt med en härlig kombination av surt och salt. Baconet ger en jättegod smak på torsken som enkelt lagas i ugnen med citron och basilika. Jag är ett stort fan av mos som är gjort på mer än potatis, så här lagade jag ett gott mos med morötter.

Basilikatorsk med citron och baconflingor 2 port
200 g torsk (eller annan vit fisk)
1/2 pressad citron
1 msk smör
2 tsk basilika
ca 40 g bacon

300 g morötter
100 g potatis
En klick smör

Servera med broccoli

Lägg torsken i en form. Blanda citronsaft, smält smör, basilka och salt och häll över fisken. Laga i ugnen på 175 grader tills den är genomvit, efter ca 12 minuter. Skala morötterna och potatisen, skär i små bitar och häll på vatten så det täcker grönsakerna.  Koka även broccolin och stek baconet i en panna. Lägg på hushållspapper och krama ur lite av fettet. Klipp i småbitar. När morötterna är mjuka häller du av vattnet (men spara det ifall det blir för tjockt) Mixa eller mosa till en fin konsistens, smaka av med salt, peppar och en klick smör.

Kostnad per portion: ca 13 kr

Annonser

En reaktion på ”Basilikatorsk med citron och baconflingor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s