Kassler och kålrotspytt med äggula

Den klassiska pytt i pannan görs på potatis och något nötkött. Egentligen kan man variera den på tusen olika sätt, men jag valde att göra den på kålrot som, enligt mitt tycke är tusen gånger godare än potatis. Med kassler blir det en billig och god rätt som går snabbt att göra. Äggulan är full med vitaminer och gör att pytten blir härligt krämig och god. Mums!

Kassler och kålrotspytt med äggula 2 port
Ca 200 g kassler
250 g kålrot
1 liten röd lök
2 ägg
Salt och svartpeppar

Skala och tärna kålroten. Koka i några minuter så den blir lite mjukare. Tärna även kasslern och hacka rödlöken. Stek löken i olja. Tillsätt sedan kålroten och stek i ca 5 minuter. Tillsätt kasslern och stek i ytterligare 5 minuter. Separera äggulan från vitan, spara den i kylen till något annat gott. Lägg upp på tallrikar och lägg äggulan i mitten. Klart!

Kostnad per portion: ca 10 kr

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s