Färgglad pasta med falukorv och grönt

Många har svårt för fullkornspastans färg (för smaken är det inte så stor skillnad på!) Och jag kan hålla med om att den ser lite tråkig ut. Men att lägg pengar på vit fiberpasta känns bara dumt och onödigt tycker jag. Så här har jag istället ”färgat” pastan med gurkmeja. Det lukar något när man kokar den men det ger ingen smak på pastan så länge man sköljer den! Gurkmeja är en ”mirakelkrydda” som sägs vara bra till både lederna och i förebyggande syfte mot cancer. Den innehåller även massor av antioxidanter och används ibland mot problem med mage, acne och kolesterolsjukdomar. Så några stänk kan ju inte skada 😉

Färgglad pasta med falukorv och grönt 2 port
Ca 120 g vitkål
Ca 40 g purjolök
2 små morötter
140 g falukorv
Svartpeppar och salt
2 port fullkorns spaghetti
Några stänk gurkmeja

Sätt på pasta vatten. När du ska lägga i pastan, tillsätter du även lite gurkmeja i vattnet så det blir gult. Koka enligt förpackningen. Skär korv, vitkål, morötter och purjo i strimlor. Bryn först grönsakerna, sedan korven. Krydda med peppar efter smak. Häll av pasta vattnet och rör ner tillsammans med grönsakerna. Lägg upp på tallrik med korven ovanpå. Klart!

Kostnad per portion: ca 7 kr

Annonser

3 reaktioner på ”Färgglad pasta med falukorv och grönt

  1. sv: Vanlig keso fanns på ytterst få ställen, bara i vissa stora mataffärer och då var det små burkar som stod lite halvtgömda (tror inte direkt att det har någon slukande åtgång där), så laktosfri keso tror jag knappast att de har, jag kollade inte så noga men utbudet på laktosfria mjölkprodukter är mycket mindre där än här 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s