Bamsebiff med tomatsås och basilikasallad på morötter och rödlök

Detta är ett perfekt recept när man känner att man inte har tid att stå och rulla köttbullar av hela smeten. En stor biff som sedan delas på två. Perfekt även om man har fler på middag, som på bilden, då jag delade den i fyra bitar. Såsen som får koka tillsammans med biffen får jättegod smak och tillsammans med morotsalladen med basilika smak är detta en enkel och smarrig rätt. Hoppas ni gillar den!

Bamsebiff med tomatsås och basilikasallad på morötter och rödlök 2 port
Ca 250 g köttfärs
1 krm cayennepeppar
1/2 msk havregryn
1 msk vatten
Salt och peppar

1 morot
1/2 tsk basilika
1/2 rödlök

250 g tomatkross
Salt och peppar

Servera med bulgur, couscous eller ris

Lägg havregrynen i vatten så att de sväller något. Blanda köttfärsen med cayennepeppar, havregryn, salt och peppar. Forma till en stor biff som du steker i pannan. Efter ca 5 min delar du den på mitten, vänder den och steker färdigt. Sänk värmen när den fått färg. Häll på krossade tomater och smaka av såsen med salt och peppar. Täck över med ett lock och låt biffen stekas klart i såsen. Skala och riv morötterna, hacka löken och blanda allt med basilikan. Servera tillsammans med bulgur och bamsebiffen.

Kostnad per portion: 12 kr

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s