Currydoftande fisksoppa med pasta och tomat

En härligt snabb, billig och god soppa. Denna stämmer in på alla mina ”krav” när jag lagar till bloggen. Fisk är väldigt bra att använda i soppa då det går förvånansvärt fort. Om du skär grönsakerna ganska tunt så kräver dom inte heller någon längre koktid, morötterna tycker jag dessutom är lite godare al dente.

Currydoftande fisksoppa med pasta och tomat 2 port
200 g vit fisk
1 tomat
1/2 tsk curry
1/2 tsk dill
1 morot
ca 5 cm purjolök
1/2 fiskbuljong
3 dl vatten
2 port fullkorns spaghetti
Salt efter smak

Börja med att koka pastan enligt förpackningen. Skär fisken i små bitar. Hacka även tomaten, purjon och skär moroten i slantar. Hetta upp en panna med hög kant med lite smör. Fräs curryn en kort stund för att få fram smakerna. Rör ner fisken och fräs med i en minut. Häll på fiskbuljongen som du rört ut i kokande vatten (ca 3 dl). Lägg i morötterna och krydda med dill och salt. Låt koka i ca 4, häll sedan i tomaterna och purjolöken. Häll av pastavattnet och blanda i pastan i grytan. Rör runt och servera genast. Smaklig spis!

Kostnad per portion: ca 8 kr

Annonser

En reaktion på ”Currydoftande fisksoppa med pasta och tomat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s