Fylld bruschettakyckling med bulgur

Bruschetta är egentligen en tomatröra på rostat vitt bröd, en förrätt som är vanlig i Italien. Här har jag experimenterat lite och rullat in röran i kycklingen och gjort vackra kycklingrullader. Detta blev en riktigt smarrig och lyxig rätt som är perfekt att bjuda någon du tycker extra mycket om på. Hoppas du gillar det!

Fylld bruschettakyckling med bulgur 2 port
2 kycklingfiléer
1 tomat
1 vitlöksklyfta
½ tsk basilika
Salt och peppar
2 port bulgur
Valfri sallad

Banka ut kycklingfiléerna. Hacka tomaten och blanda med vitlök, basilika, salt och peppar. Lägg röran på kycklingfilén och rulla ihop och sätt fast med tandpetare. Det som blir över av röran kan du servera vid sidan om. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna på hög värme, sänk sedan värmen och låt steka färdigt. Under tiden kokar du bulgurn enligt förpackningen. När kycklingen är genomstekt skivar du försiktigt upp den som på bilden eller serverar som den är tillsammans med bulgur. Smaklig spis!

Kostnad per portion: ca 13 kr

Glöm inte att du kan köpa min kokbok här

Annonser

En reaktion på ”Fylld bruschettakyckling med bulgur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s