Lätta rotfruktsbiffar med tomatsås

Rotfrukter har fortfarande bra pris i affärerna och otroligt många användningsområden. Här har jag gjort ett enkelt vegetariskt recept med bra kolhydrater och proteinkällor. Biffarna blir härligt saftiga och får en god smak av timjan. Använd vilka rotfrukter du vill, blanda gärna. Jag hade morötter, rotselleri och kålrot. Gott blev det i alla fall, hoppas du också gillar det!

Lätta rotfruktsbiffar med tomatsås 2port
Ca 400 g rotfrukter
3 ägg
1/2 tsk timjan
Salt och peppar

500 g tomatkross
1 liten rödlök
Salt och peppar
1 msk basilika
Några stänk cayennepeppar

Hacka rödlöken och fräs med lite olja och basilika i en kastrull. Slå på tomatkrossen och låt koka upp. Smaksätt med några stänk cayennepeppar för mer hetta och smaka av med salt och peppar. Sänk sedan värmen och låt puttra på svag värme tills resten av maten är färdig. Riv rotfrukterna och blanda med vispat ägg och krydda med timjan, peppar och salt. Klicka ut till biffar i en varm panna med lite olja. Stek på medelhög värme tills biffarna har stelnat. Vänd dem då försiktigt och stek klart på andra sidan. Vill du ha skinka till (hade lite som behövdes ätas upp) så kan du lägg några skivor i pannan och rosta dem lätt. Servera allt tillsammans med tomatsåsen.

Kostnad per portion: ca 9 kr

Glöm inte att du kan köpa kokboken här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s