Fisk med fransk potatissallad på mitt vis med spenat

Jag är egentligen ingen potatistjej men lite färskpotatis är ju aldrig fel. Här har jag gjort en fransk potatissallad men med timjan och citronpeppar. Till det serverade jag spenat. Spenat är ett toppen livsmedel. Den är näringsrik och fylld med vitaminer, mineraler och fibrer. Spenat innehåller mycket K-vitamin och A-vitamin och en portion ger mer än dagsbehovet. Det samma gäller C-vitamin, mangan och folsyra. Ät mer spenat helt enkelt 😉

Fisk med fransk potatissallad på mitt vis med spenat 2 port
2 filéer vit fisk
ca 250g fryst hackad spenat
7-8 färskpotatisar
1/2 rödlök

Dressingen:
1/2 msk olja
1/2 msk vinäger
1/2 msk vatten
1/2 tsk dijonsenap
1 krm citronpeppar
1 krm timjan
En nypa salt

Börja med fisken. Lägg i en form och krydda med citronpeppar. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter eller till du ser att den är genomvit. Koka potatisen. Skiva rödlöken och blanda ihop dressingen. Värm spenaten i en kastrull, krydda ordentligt med salt och några stänk citronpeppar. Om du vill kan du ha lite grädde eller en klick smör i men jag brukar äta spenaten som den är. När potatisen är klar blandar du den med rödlöken och dressingen. Servera med spenaten och fisken.

Kostnad per portion: ca 11 kr

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s