Supergod paprika och oreganokyckling med ugnsrostade rotfrukter

Rotfrukter tycker jag blir som godast när de ugnsrostas. Men det går inte på 2 sekunder så därför ser jag alltid till att göra något snabbt och enkelt som tillbehör. Denna kyckling ligger i marinad under tiden rotfrukterna är i ugnen och sedan är det bara att steka på, och eftersom kycklingen är i små bitar så går det väldigt fort. Gott blev det också, hoppas du gillar det.

Supergod paprika och oreganokyckling med ugnsrostade rotfrukter 2 port
2 kycklingfiléer
1/2 msk olja
1/2 msk soya
1/2 tsk paprikakrydda
2 krm oregano
2 krm salt
Ca 300 g rotfrukter

Sätt på ugnen på 250 grader. Skala och tärna rotfrukterna. Lägg på en plåt och ringla över olja, salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 25 min. Kycklingen skär du i bitar och blandar med olja, soya, paprikakrydda, salt och oregano i en påse. Låt ligga och dra sig tills det är ca 5 minuter kvar på rotfrukterna. Häll allt innehåll i påsen i en varm stekpanna och stek kycklingen. Servera tillsammans med rotfrukterna. Mums filibabba!

Kostnad per portion: ca 13 kr

Annonser

2 reaktioner på ”Supergod paprika och oreganokyckling med ugnsrostade rotfrukter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s