Spännande och hälsosam bulgur- och köttfärsgratäng

Detta var nytt, spännande och gott. Jag hade fortfarande kvar bulgur från studentbuffén, men faktum är att jag nästan alltid får bulgur över när jag lagar mat. Så jag la bulgurn i en ugnsform och hällde över en köttfärsröra och gratinerade det i ugnen. Det blev jättegott och saftigt, så detta tycker jag verkligen att du ska göra. Jag har bara sett liknande recept med ris förut och med massa grädde eller gräddfil. Här använder jag bulgur, krossade tomater och vitkål, allt för att det ska bli så nyttigt och billigt som möjligt. Hoppas du gillar det!

Spännande och hälsosam bulgur- och köttfärsgratäng 2 port
Ca 200 g köttfärs
70 g vitkål
1 vitlöksklyfta
250 g krossade tomater
1/2 gul lök
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 dl kokt bulgur
1 tomat
1/2 dl riven ost
Oregano

Har du inte kokt bulgur ska du börja med att koka den. Koka den gärna med en grönsaksbuljong. Sätt på ugnen på 250 grader. Hacka vitkål, lök och vitlök och fräs i en panna till vitkålen blivit mjukare. Lägg i en skål medan du fräser köttfärsen. Blanda ihop allt och krydda med salt och peppar. Häll över krossade tomater och rör ihop. Bred ut bulguren i botten på en smorda ugnsform och häll sedan över köttfärsröran. Skiva en tomat och lägg över. Strö över ost och oregano. Gratinera allt i ca 10 minuter. Servera med en god sallad.

Kostnad per portion: ca 11 kr

Annonser

6 reaktioner på ”Spännande och hälsosam bulgur- och köttfärsgratäng

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s