Kycklingbiffar av egen färs med zucchini- och vitlökspasta

Jag har länge varit ett stort fan av kycklingfärs. Dock är det ganska dyrt och finns inte i alla butiker. Så jag provade helt enkelt att göra egen. Det blev riktigt bra och var hur lätt som helst. Färsen får perfekt konsistens så inget bindningsmedel behövs. Kan tänka mig att de även är goda med lite chilikrydda i 😉 Om du gör av två filéer kommer det bli både två portioner och en matlåda. Jag gjorde av fyra filéer och fick ca 15 biffar. Till biffarna serverade jag pasta och zucchini med härlig timjan- och vitlöksmak.

Kycklingbiffar av egen färs med zucchini- och vitlökspasta 2 port
2 kycklingfiléer
1 morot
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

2 port pasta
100 g zucchini
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 tsk timjan

Skala moroten och riv den antingen med rivjärn eller i matberedaren direkt. Skär kycklingen i lite mindre delar och kör tillsammans med morötterna till en färs. Salta och peppra och forma färsen till små biffar. Stek biffarna först på hög värme för yta och sänk sedan värmen och låt steka färdigt. Koka pastan och riv under tiden zucchinin. Fräs den tillsammans med vitlök. När pastan är klar blandar du ner den i zucchinin och kryddar med salt och timjan. När biffarna är klara kan du hälla på lite vatten så du får lite skysås. Servera tillsammans och njut.

Kostnad per portion: ca 13 kr

Annonser

2 reaktioner på ”Kycklingbiffar av egen färs med zucchini- och vitlökspasta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s