Pestofyllt fläskkött med rotfrukter i ugn

Kött brukar vara det som drar iväg snabbast i pris. Mitt tips är att kolla in just fläskkött. Det är väldigt ofta extrapris och då kan man göra ett riktigt kap. Det går också snabbt att tillaga och går att variera med många olika smaker. Här har jag smaksatt med pesto. Perfekt att ha en burk hemma. Du kan ha den på mackan, i dressing eller på kött som här. Häll ett litet lager olja i ovanpå peston i burken när du använt den så håller den sig längre 😉 

Pestofyllt fläskkött med rotfrukter i ugn 2 port
Ca 250 g fläskkött (skinkschnitzel eller kotlett i bit)
2 rågade matskedar pesto
1 tsk paprikakrydda
Salt och peppar
ca 300 g rotfrukter av eget val
150 g ärtor

Börja med rotfrukterna. Skala och skär i små bitar. Lägg på plåt, ringla över olja, salt och peppar. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min eller tills de blir mjuka och får god yta. Skär köttet i skivor, banka ut dem lite med kniven platt mot. Bre ett lager pesto på 2 skivor och lägg de andra två över. När rotfrukterna har ca 5 min hettar du upp en panna med olja. Stek köttet, gärna i grillpanna så det får färg på varje sidan. Krydda med salt och paprikakrydda på båda sidorna. Stek klart på svag värme. Det går väldigt fort eftersom köttet är så tunt! Servera med kokta ärtor och rotfrukterna. 

Kostnad per portion: ca 12 kr

Annonser

En reaktion på ”Pestofyllt fläskkött med rotfrukter i ugn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s