Stekt torsk med somrig sallad på fänkål, dill och matvete

Dill är en krydda som är väldigt god men som jag använder alldels för sällan. Dill och fänkål tillsammans fick jag serverat på en studentmottagning för ett tag sedan och knåpade därför ihop detta goda recept. Mycket smarrigt blev det! Spara de gröna kvistarna på fänkålen att garnera med. Ger väldigt god smak. På så vis kan du också använda torkad dill som är billigare än färsk. Torsken vänder jag i ägg både för en finare yta och för att den håller ihop bättre. Du behöver heller inte lika mycket smör när du steker fisken.

Stekt torsk med somrig sallad på fänkål, dill och matvete 2 port
200 g torsk
1 ägg
Några stänk citronpeppar och salt
1 morot
1/2 fänkål
2 port matvete
1/2 buljongtärning
1 tsk dill

Börja med att koka matvetet med buljongen, ta något mer vatten än vad som står på förpackningen. Strimla fänkålen och gör långa remsor med skalaren av moroten. Doppa fisken i ägget, som du vispat lätt. Stek torsken i smör tills den är genomvit, krydda med citronpeppar. Blanda ner dill och fänkålen i matvetet när det är en minut kvar och lägg på locket på kastrullen. Den ångkokas lite och blir något mjukare. Blanda sedan med morötterna och servera med torsken.

Kostnad per portion: ca 13 kr

Annonser

2 reaktioner på ”Stekt torsk med somrig sallad på fänkål, dill och matvete

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s