Somrig grönsakssoppa med kyckling och dill

Nu är jag tillbaka efter en semester utan tillgång till kök. Så nu kör vi igång igen 😉 Första middagen vid spisen blev en somrig och god kycklingsoppa. Med rena smaker och goda råvaror passar soppa utmärkt även på sommaren. Salladslök har högsäsong nu och är därför mycket billig. Det blir roligare och godare med den gröna stjälken istället för bara vanlig gul lök. Har du inte kyckling hemma kan du byta ut den mot vit fisk, till exempel torsk. Smaklig spis!

Somrig grönsakssoppa med kyckling och dill 2 port
5 dl vatten
1 kyckling buljongtärning
1/2 dl bulgur
2 morötter
Ca 120 g rotselleri
1 liten salladslök (även den gröna stjälken)
1 kycklingfilé
1 1/2 tsk dill
1/2 tsk svartpeppar

Skala och skär morötterna och rotsellerin i skivor. Mät upp vatten och bulgur och koka tillsammans med rotsellerin och buljongen. Rör om så att bulgurn inte fastnar i botten. Sätt klockan efter bulgurns koktid. När det är 6 minuter kvar kan du lägga i morötterna. Hacka salladslöken och skär kycklingen i bitar.  Låt de koka med de sista 3 minuterna och krydda med dill och svartpeppar. Servera och njut.

Kostnad per portion: ca 10 kr

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s