Bra matlåderecpet- del 2

Jag fortsätter med att dela med mig av recepten från TV4 sändningen. Detta är en perfekt rätt för matlådan. Biffarna håller sig fräscha och går inte sönder som bara fisk kan göra under dagen. Med ett gott mos där grönsakerna redan är inkluderade blir det enkelt att tillaga och förbereda. Det blir dessutom godare än om man värmer upp en kokt potatis 😉 Biffarna kan man äta i bröd som burgare kvällen innan om man vill!

Enkla fiskbiffar med vackert mos 4 port
400 g vit fisk
1 ägg
1 tsk basilika
1 tsk dill
1/2 tsk salt

4-5 potatisar
ca 200-250 g broccoli
En klick smör
Salt och peppar
2 morötter

Skala potatisen och dela i små delar (då blir koktiden kortare). Låt potatisen koka ett par minuter och tillsätt sedan broccolin. Mixa fisken i en matberedare eller med mixerstav, blanda i ägget och kryddor. Forma till biffar och stek på båda sidor på hög värme för fin yta och sänk sedan värmen och stek färdigt. När potatisen är mjuk häller du av vattnet i en liten skål. Mixa eller mosa potatisen och broccoli och späd eventuellt med lite av buljongen eller en skvätt mjölk. Bland i en klick smör och server med biffarna och morotsstavar.

Kostnad per portion: ca 11 kr

Annonser

3 reaktioner på ”Bra matlåderecpet- del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s