Nyttiga squashplättar med lingon och knaprig skinka

Jag gillar pannkakor och plättar. Men jag tycker inte att vanliga pannkakor med söt sylt passar som huvudmål. Därför experimenterar jag gärna fram alternativa recept som gör plättarna nyttigare, mer mättande och godare 😉 Här har jag använt mig av den underbara squashen (eller zucchini, samma sak), lite grövre mjöl och ägg. Gott mättande och enkelt. Förutom skinkan är rätten vegetarisk, för dig som äter vego kan man ha en klick keso till. Det gäller alla er andra också om ni har hemma 😉  En annan variant som jag tidigare publicerat är spenatpannkakorna. Kanske inte de vackraste i världshistorien men ruskigt goda.

Squashplättar med lingon och knaprig skinka 2 port
Ca 400 g squash
2 ägg
1 1/2 msk valfritt mjöl (jag tog dinkel)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör till stekning

Till servering lingon och skinka eller bacon

Grovriv squashen och krama ur den om den är vattnig. Blanda ägg, mjöl och kryddorna. Rör ner squashen och blanda ordentligt. Värm plättjärnet och stek i smör plättar av smeten. Har du inget plättjärn kan du steka i vanligt, men gör du stora pannkakor kan du behöva använda en tallrik när du ska vända dem. Stek på varje sida i några minuter. Se till att röra i smeten hela tiden mellan stekningarna så du inte bara har ”äggsmet” kvar på slutet. Om du vill kan du hålla plättarna varma i ugnen på 100 grader medan du steker. Skär skinkan i bitar och stek lätt eller stek bacon om du hellre vill ha det. Servera med plättarna, lingon och gärna en klick keso om du har hemma. Smaklig spis.

Kostnad per portion: ca 7 kr

Annonser

4 reaktioner på ”Nyttiga squashplättar med lingon och knaprig skinka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s