Kycklingsoppa med curry, kokos och äpple

Äpple säsongen gjorde att jag blev riktigt sugen på att ha äpplen i dagens mat. Vårt äppelträd har tyvärr inte gett mycket frukt i år, men jag ser att vissa har haft mer tur. Oftast får man så mycket att man inte vet vad man ska göra av allt, så kolla om det är någon släkting, granne eller trevlig själ som vill bli av med lite äpplen. Annars finns ju de svenska äpplena för bra pris i butiken nu. En soppa blev det i alla fall, med härlig smak av kokosmjölk och curry. En riktigt snabbsoppa, under 10 minuter. Varsågoda 😉

Kycklingsoppa med curry, kokos och äpple 2 port
2 kycklingfiléer
1 tsk curry
1 svenskt äpple, syrligt
1 liten gul lök
1 morot
2 dl vatten
2 dl kokosmjölk
1 dl gröna ärtor
1 hönsbuljong
Salt och peppar

Tärna äpplet, skiva moroten och hacka löken. Fräs curryn i olja i några sekunder innan du kör ner löken, äpplet och morötterna i kastrullen. Slå på vattnet och kokosmjölken och låt koka upp i 2 minuter. Sänk värmen till medel och lägg ner kycklingen som du skurit i bitar och ärtorna. Låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Smaklig spis!

Kostnad per portion: ca 13 kr

Annonser

2 reaktioner på ”Kycklingsoppa med curry, kokos och äpple

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s