Kokosbulgur med spicy torsk

Jag har tidigare kokat bulgur i tomatkross för att få den att bli härligt saftig och god. Denna gång prövade jag att koka den i kokosmjölk, och ursäkta skrytet med det blev otroligt gott. Jättefin smak och tillsammans med torsken som får en liten knuff av cayennepeppar men utan att den tar över blev detta en god och enkel fullpoängare. Pröva och berätta vad ni tycker!

Kokosbulgur med spicy torsk 2 port
1 1/2 dl bulgur
3 dl kokosmjölk
Ev. 0,25 dl vatten
2 krm salt
1 krm cayennepeppar
200 g torsk
1 ägg
2 krm cayennepeppar
2 krm paprikapulver

Servera med kokta harricoverts.

Börja med bulgurn. Häll upp dubbelt så mycket bulgur som mjölk. Koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra i ca 10 minuter. Om du märker att bulgur absorberar all vätska och inte kokas mjuk kan du tillsätta lite vatten, detta varierar på vilken bulgursort du har. Krydda med salt och cayenne. Dela fisken i filéer. Vispa ett ägg lätt med cayenne och paprikapulver. Doppa fisken i ägget, det gör att den blir lättare att steka och får fin yta. Stek i en panna med smör tills den är genomvit. Servera med bulgur och de kokta grönsakerna. Smaklig spis!

Kostnad per portion: ca 12 kr

Annonser

4 reaktioner på ”Kokosbulgur med spicy torsk

  1. Jag har nu kokat bulgur med kokosmjölk och det smakade verkligen gott. Jag har aldrig tidigare använt kokosmjölk, så jag trodde att mjölken i burken skulle vara flytande. Det visade sig att koncistensen var som en mellanhård klump. Men när jag vispat litet grand, så blev den flytande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s