Limekassler med bulgur sallad

Detta blev en överraskning! Tänk att kassler kunde smaka så fräscht och lyxigt fast det är så pass billigt. Limen förhöjer verkligen smaken och ger en god smak både till bulgurn och kasslern. Även om lime inte är det billigaste man kan köpa blir slutpriset fortfarande långt eftersom de andra råvarorna är så pass billiga. Hoppas du gillar det!

Limekassler med bulgur sallad 2 port
Ca 250 g kassler
2 port bulgur
1/2 tomat
1/2 rödlök
1 lime
Salt och peppar

Börja med bulgurn, koka två portioner enligt förpackningen. Hacka lök och tomat och skär kasslern i skivor. Tvätta och riv sedan skalet från limen och dela på mitten. Stek sedan kasslern, har du en grillpanna kan du använda den för fin yta, men vanlig stekpanna går minst lika bra. Salta och peppra kasslern och strö över den rivna limen och pressa ur saften från ena halvan över. Blanda bulgur med lök och tomat och servera tillsammans med kasslern och en sallad. Använd resten av limen till servering och pressa över bulgursalladen.

Kostnad per portion: ca 11 kr

Annonser

2 reaktioner på ”Limekassler med bulgur sallad

  1. Jag har testat receptet och bjöd Inge på middag den dagen. Vi tyckte att det smakade fantastiskt gott. En väldigt frisk smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s