Falukorvskonst med kokosquinoa

Falukorv är vardagsmat. Men denna rätt skulle jag till och med kunna tänka mig att bjuda gäster på. Falukorven rubbas med paprikapulver och blommar vackert när den gratineras i ugnen. Med kokoskokt quinoa så kommer du aldrig vilja äta stekt falukorv, ketchup och snabbmakaroner längre.

Falukorvskonst med kokosquinoa 2 portVackra falukorvskottar
250 g falukorv
200 g zucchini
Paprikapulver
Salt och peppar

1 dl quinoa
1,5 dl kokosmjölk
0,5 dl vatten
2 krm salt
1 krm cayennepeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Olja en ugnsform. Skär falukorven i lite tjockare skivor. Skär ett rutmönster i korven, se till att inte skära hela vägen ner. Lägg korvarna i formen med mönstret upp. Krydda ordentligt med paprikapulver och gnugga in den lite med fingrarna. Skär även zucchinin och lägg i formen runt korven. Krydda med salt och peppar. Gratinera i ugnen i 20-25 minuter. Under tiden kokar du quinoa som vanligt men ersätter delar av vattnet med kokosmjölk. Smaka av med salt och cayennepeppar.

Kostnad per portion: ca 13 krVackra falukorvskottar3

Annonser

4 reaktioner på ”Falukorvskonst med kokosquinoa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s