Gratinerad aubergine med tomat, keso och morotsfyllning

Aubergine i ugn är min nya favoritmat! Detta kan du äta som tillbehör till kyckling eller kött eller som det är med en sallad till. Då bör du dubbla receptet om det ska vara till två personer. Funkar utmärkt att värma dagen efter också 🙂 Hoppas du gillar det!

Gratinerad aubergine med tomat och morotsfyllning 2 halvorBakadaubergine
1 aubergine
1 morot
4 msk passerade tomater
1 dl keso
Oregano, salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Dela auberginen på hälften. Skär ett rutmönster en bit ner i auberginen. ”Öppna upp” aubeginen lite med händerna så rutmönstret blir tydligare. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och ringla lite olja över så det rinner ner i auberginen. Riv morötter, blanda med passerade tomater, keso och kryddor. Bred över auberginen och gratinera i ugnen i 20 minuter.

Kostnad per halva: 8 kr

Annonser

8 reaktioner på ”Gratinerad aubergine med tomat, keso och morotsfyllning

  1. tack för alla fina recept – men detta kommer jag inte att prova – jag föredrar squash och tycker inte om keso. Jag kan tänka mig att ändra denna rätt till squash, morot, tomater och creme fraiche. Hoppas Sally att Du inte tar illa upp!
    Jag har provat många ”Skippa nudlarna”-recept och återkommer ofta till dem!
    Kram Kerstin F

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s