Supersmarrig asiatisk vitkålssallad med kycklingspett

Denna sallad är en riktig höjdare. Billig vitkål och morötter får supergod smak av den nyttiga ingefäran och lite sting av chili. Gör gärna dubbel sats för denna håller sig i kylen och blir nästan godare dagen efter och passar utmärkt i matlådan. Färsk ingefära är kanske inte supervanligt att ha hemma men jag tycker du ska prova att köpa hem. Man behöver inte mycket för god smak och min bit kostade bara 4 kr och då använde jag inte ens en fjärdedel till detta recept. Ingefära kan också användas i wok, marinader, smoothie eller juicer.

Asiatisk vitkålssallad med kycklingspett 2 portasiatisk vitkålssallad
75 g vitkål
75 g morötter
10 cm purjolök, gärna det gröna
1,5 msk olja
0,5 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
0,5 krm cayennepeppar eller chilipulver
10 g färsk ingefära

Ca 250 g kyckling
Teriyaki eller soja till marinad

Servera som det är eller med råris, bulgur eller liknande

Börja med salladen då den blir godare ju l ängre tid smakerna få dra till sig. Hyvla vitkålen med hjälp av en osthyvel så blir den tunn och god. Skala morötterna och riv strimlor av den. Hacka purjolöken och blanda sedan dressingen. Olja, vitvinsvinäger, salt och peppar blandas med riven ingefära. Rör ordentligt och blanda sedan med salladen. Låt stå till resten är klart. Skär kycklingen i strimlor och lägg i en plastpåse tillsammans medteriyaki eller soja. Trä på spett och lägg på bakplåtsklädd plåt (eller lägg direkt på bakplåtspapper om du inte har spett hemma) och grilla i ugnen i ca 15 min på 200 grader. Servera med salladen och råriset.

Kostnad per portion: ca 14 kr

Annonser

2 reaktioner på ”Supersmarrig asiatisk vitkålssallad med kycklingspett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s