Sötpotatisgratäng med köttfärs

Sötpotatis är både gott och nyttigt. Den innehåller massor av antioxidanter och är rik på vitamin E, C och betakaroten men även mineraler som järn och kalium. Sötpotatisen är dock inte ens släkt med potatis utan är en ört. Men god är den i alla fall och här extra smarrig tillsammans med köttfärs gratinerad i ugnen. Senapen ger en god touch som inte tar över så tveka inte att ha med den (gillar egentligen inte senap själv).

Sötpotatisgratäng med köttfärs 2 portsötpotatisgratäng1
Ca 300 g sötpotatis
225 g köttfärs
1 liten morot
1/2 gul lök
2 dl vatten
1 köttbuljong
2/3 tsk senap
Salt och peppar

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken och riv moroten. Fräs lök och moroten mjuka och bryn sedan köttfärsen. Tillsätt vatten, buljong, senap och salt och peppar och låt puttra på svag värme medan du skalar och skivar sötpotatisen tunt, ca 2-3 mm tjocka skivor. Olja en ugnsform lätt och lägg ett lager sötpotatis i botten. Lägg ett lager köttfärs och fortsätt varva för att sedan toppa med köttfärs. Har du ost hemma kan du gärna riva över lite. Gratinera sedan i ugnen i 25-30 minuter. Täck eventuellt över formen med aluminiumfolie så den inte bränns. Servera med en sallad.

Kostnad per portion: 13 kr

Annonser

2 reaktioner på ”Sötpotatisgratäng med köttfärs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s