Smidiga fiskpaket med apelsin och morot

Blir lika glad när apelsinsäsongen börjar varje år. Lyckan av att komma från sommar i Sydney var att det fanns vinterapelsiner i Sverige. Inte bara smakar de bättre de är billigare också. Apelsin funkar utmärkt i matlagning. Tidigare har jag gjort kyckling med apelsin men denna gång blev det fisk. Fisk i paket är en favorit, då det går så himla snabbt! Skulle bakplåtspappret ta slut kan man göra det direkt i en form också. Apelsin, morot och basilika, mums. Hoppas du gillar det!

Fiskpaket med apelsin och morot 2 portFisk med morot och apelsin2
Ca 300 g vit fisk
200 g morötter
1/2 pressad apelsin (ca 3-4 msk)
2 tsk basilika
Salt

Servera med kokt broccoli och potatis- eller palsternacksmos.

Koka broccoli i en kastrull och potatis eller palsternacka i en annan. Riv morötterna och pressa apelsin. Lägg fisken på två bakplåtspapper. Fördela morötterna på och häll sedan apelsinsaft och kryddor över fisken. Knyt ihop paketen och lägg på en tallrik. Kör i mikron i 3-4 min (beroende på fiskens storlek och hur väl den är tinad) eller i ugnen på 175 grader i 10-12 min. Servera allt tillsammans och ta en titt på den vackra tallriken innan du hugger in. Smaklig spis.

Kostnad per portion: ca 15 kr

Annonser

2 reaktioner på ”Smidiga fiskpaket med apelsin och morot

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s