Rödbetsköttbullar med klyftpotatis och vitlökssås

Jag gillar att dryga ut mina rätter med grönsaker. Jag använder gärna spenat eller morötter i pannkaksmeten eller river ner morötter och vitkål i köttfärsröran. Så varför inte göra köttbullar med rivna rödbetor i smeten. Lite som biff Lindström fast jag använder färska rödbetor som ger mycket godare och lättare smak. Servera till ditt favorittillbehör, jag körde på potatis och morotsklyftor samt en kall yoghurt sås. Smaklig spis!

Rödbets- och köttbullar med klyftpotatis och vitlökssås 2 port rödbetsköttbullar
200 g köttfärs
1 ägg
140 g rödbetor
1/2 tsk svartpeppar
1/4 tsk salt

340 g potatis
160 g morötter
1 dl turkisk yoghurt eller kvarg
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt och ringla över olja samt salt och peppar. Sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter. Skala och riv rödbetorna. Blanda med kryddor, köttfärs och ett ägg. Rulla köttbullar i valfri form. Stek antingen i stekpanna eller i ugnen med potatisen. Blanda ihop vitlök och yoghurt till en sås. Smaka av med salt och peppar.

Kostnad per portion: ca 12 kr

Annonser

9 reaktioner på ”Rödbetsköttbullar med klyftpotatis och vitlökssås

  1. Hej! 🙂
    Grymt bra blogg!
    Har sett på bl.a. Din instagram att du är modell och tänkte höra lite med dig hur du tycker det fungerar,vilken agentur du är med i osv.
    Får nämligen själv frågan ofta om jag är modell osv, nu senast när jag var i Sydney kom det fram en kvinna från en känd agentur där och ville att jag skulle komma till deras kontor någon dag, vilket jag gjorde men de tog bara några bilder med mobilen för de hade inte alla grejer där men ville att jag skulle komma tillbaka och göra en fotografering dock hann jag inte det innan jag åkte hem och de har mailat mig några gånger och vill att jag ska komma och göra fotografering och så, men jag tycker det skulle kännas bättre att ha en agentur i Sverige så tänkte kolla vilka du rekommenderar, och hur blev du upptäckt och vad du gör och hur ofta man får plåtningar osv.
    Blev en lång kommentar, hehe. Du behöver bara svara om du vill och har tid! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s