Gudomliga fiskbiffar av rester

När jag lagade fisk i veckan fick jag kvar ca 100 g kokt torsk, helt okryddad. Jag chansade och mosade den med ett ägg, massa goda örtkryddor och stekte till en stor biff. Det blev helt himmelskt så jag måste bara tipsa er om det. Har tyvärr inga mått på kryddorna men kan tänka mig att det var ca 1/4 tsk av varje, dock mindre salt! Pröva dig fram.

Gudomliga fiskbiffar av rester 1 portfiskbiffar av rester
100-150 g vit fisk, kokt eller rå
1 ägg
Citronpeppar
Vitlökspeppar
Basilika
Salt

Mosa fisken med ett ägg eller mikra den tills den är genomvit om du har rå fisk innan du tillsätter ägget. Krydda ordentligt och stek biffar i olja, först hög väme för fin yta, sänk sedan värmen och låt steka färdigt. Servera med valfria tillbehör men gärna en kall sås på keso/kvarg blandat med citronpeppar. Klart 🙂

Annonser

5 reaktioner på ”Gudomliga fiskbiffar av rester

  1. vad gott och enkelt! Vit fisk kan ju ibland vara lite tråkigt att bara äta som den är så det här var ett bra sätt att få det supergott 🙂
    SV. Tack för sopptipset, det lät jättegott! Lite rädd för att göra hela köket och mig själv rött av rödbetorna men det kan det nog vara värt om soppan smakar lika gott som jag gissar att den gör! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s