Timjansdoftande kikärtssallad med morötter

Senaste tiden har jag lekt lite med groddar hemma. Mitt senaste projekt var groddade kikärtor. När frön, linser och bönor gror blir mineraler och proteiner lättare att ta upp än om man bara kokar dem. Groddning förhindrar också de välbekanta gaser som annars lätt uppstår i magen hehe. Grodda kikärtor gör man genom att blötlägga varje morgon och kväll och låta silas långsamt under dagen och natten. Aningen i en groddburk eller en glasburk som täcks med en nylonstrumpa. De är klara när en liten svans har växt fram. Googla om du är intresserad. Tycker du bara receptet låter gott kan du använda kikärtor på burk 😉 Välj själv hur mycket du vill göra eller hur mycket kikärtor du har hemma.

Timjansdoftande kikärtssallad med morötterkikärtssallad
Groddade eller vanliga kikärtor
Rivna morötter
Timjan
Svartpeppar
Cayennepeppar

Skölj av kikärtorna. Använder du hem groddade kikärtor måste du koka dem i nytt vatten i minst 5 minuter. Skala och riv morötterna. Fräs tillsammans med timjan, cayenne och svartpeppar. Blanda ner kikärtorna och rör runt i några minuter. Servera till kyckling, kött eller fisk. Vill du göra helt vegetarisk kan du nog röra ner ägg så blir det krämig och gott.

Annonser

10 reaktioner på ”Timjansdoftande kikärtssallad med morötter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s