Hemgjort himmelskt fröknäcke

Jag blev bjuden på ett väldigt gott hembakat fröknäcke av min hyresvärd och efter att jag la upp en bild på Instagram så fick jag frågan om jag inte kunde lägga upp receptet här, och visst kan jag det. Min fina mormor brukar göra ett liknande och det äts upp i ett nafs hemma. Försvinnande gott! Detta knäcke har både frön och dinkelmjöl i sig så det blir lite matigare än om man bara gör på frön, jag gillar det och har redan bakat det flera gånger. Gör dubbel sats direkt för du kommer vilja ha mer 😉

Hemgjort himmelskt fröknäcke 1 plåtbild-10
1 dl solrosfrön eller pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
2 dl dinkelmjöl
0,5 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
1 rågad tsk salt

Blanda allt till en gröt och klicka ut på en plåt. Tips är att använda dig av två bakplåtspapper, ett som du brer ut gröten på och ett som du lägger ovanpå innan du börjar kavla ut. Då slipper du kladd och det går smidigt att få det jämt. Ta bort det övre pappret innan gräddning. Om du vill kan du skära skåror i brödet så du kan bryta ”fina bitar” sen. Grädda i ugnen i 50 min på 150 grader. Bryt i bitar och låt svalna på galler innan du lägger det i en tät burk eller låt det stå i ugnen avstängd med luckan öppen under natten. Smakar utmärkt som det är, med hummus, nötsmör, ägg eller en skiva ost.

Annonser

5 reaktioner på ”Hemgjort himmelskt fröknäcke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s