Underbar italiensk auberginesallad

Ibland blir man överexalterad när något som man väntade skulle bli okej blir helt galet fantastiskt. Denna sallad är ett bra exempel. Variationerna är enorma. Uteslut tonfisken och ha salladen som ett tillbehör, eller rör ner kikärtor eller kyckling istället. Servera i en wrap eller över pasta eller knäck ner ett ägg i och ät som en pytt. Så länge du provar den så är jag nöjd 😉

Underbar italiensk auberginesallad 2 portAuberginesallad
1 liten aubergine, ca 250 g
150 g tonfisk (avrunnen)
1 gul lök
1 tomat
2 soltorkade tomater
1/2 tsk peppar
1 tsk oregano
Olja till stekning

Börja med att strimla löken. Stek mjuk på medelhög värme i rikligt med olja. Hacka auberginen i kuber. Tillsätt i pannan med löken. Hacka tomaterna och rör ner i pannan och krydda med oregano och peppar. Stek till auberginen mjuknat och fått färg. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner i grönsakerna och värm i 1 minut. Klart 😉

Kostnad per portion: ca 12 kr

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s