Vegansk tacotårta till fredagsmyset

Vegansk tacotårtaBörjar du bli lite trött på den klassiska tacon? Varför inte prova denna festliga tacotårta! Den smakade även ljuvligt dagen efter i matlådan om det skulle bli något över. Jag valde att göra tårtan helt vegansk genom att använda sojafärs från Anamma (60kr/kg var ett riktigt kap, du hittar den i frysdisken). Sojafärsen fick tummen upp av hela smakpanelen! Tack vare havregrädden blir tårtan väldigt saftig vilket annars brukar vara ett problem för gratänger när man inte tål (eller vill undvika) mjölkprodukter och ost. Detta kommer helt klart göras om i Skippa nudlar köket 🙂

Vegansk tacotårta 4 portvegansk tårta bit
400 g sojafärs
1,5 dl tacosås
1 dl havregrädde
1/2 dl vatten
3 tsk tacokrydda
1 rödlök

1 tomat
4 tortillabröd

Sätt ungen på 200 grader. Hacka löken och fräs i en stekpanna. Tillsätt den frusna sojafärsen och stek tillsammans med löken i fem minuter. Tillsätt tacosås, vatten, havregrädde och tacokrydda. Låt putta ihop medan du tar fram en pajform med avtagbar botten och bakplåtspapper. Spänn fast pappret i botten. Om formen är större än dina tortillabröd gör det inget, det är mest för att inte riskera att något rinner ut medan det gräddas. Börja med ett bröd i botten och bre sedan ett lager av såsen ovanpå. Lägg på ett bröd och fortsätt varva bröd och sås. Avsluta med ett lager sås och skiva sedan tomaten och toppa hela kalaset med den. Grädda i ugnen i 20 minuter. Servera med en sallad och gärna lite guacamole.

Kostnad per portion: ca 12 kr

Självklart går det bra om du vill göra tårtan med kött-, kyckling- eller quornfärs också. Matlagningsgrädde eller creme fraish funkar också istället för havregrädde om du känner för det 😉 

Annonser

6 reaktioner på ”Vegansk tacotårta till fredagsmyset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s