Gröna tonfiskbiffar med tahinidressing

När jag var i Paris senast fick jag smaka en supergod tahinisås. Så när jag kom hem till mitt egna kök var jag tvungen att försöka efterskapa den. Så tahini köptes hem och jag lyckades redan på första försöket, detta kommer definitivt ringlas över många sallader och maträtter framöver. Tahini är sesampasta, dvs mixade sesamfrön och finns i den vanliga matbutiken, bara att fråga om du inte hittar och en burk räcker länge hemma. Till detta skapades ett par gröna tonfiskbiffar. Hoppas du tycker om det!

Gröna tonfiskbiffar med tahinidressing 2 portGröna tonfiskbffar
150 tonfisk (avrunnen vikt)
1 ägg
1 dl (+1 dl till servering) gröna ärtor
1 tsk citronpeppar

2 msk tahini
2 msk vatten
1 vitlöksklyfta
2 tsk pressad citron (eller citronpeppar och 2 tsk vatten)

2 port valfri pastasort

Börja med biffarna. Tina ärtorna och mixa 1 dl av dem med ägg och citronpeppar med en mixerstav. Tillsätt tonfisken och blanda om. Klicka ut smeten till biffar i en het stekpanna med lite olja. Stek någon minut på hög värme för fin yta och sänk sedan värmen. Stek på vardera sida i ca 4 minuter. Koka pastan under tiden. Mixa ihop tahinisåsen. Servera biffarna med pasta, ärtor och tahinidressingen. Smaklig spis!

Kostnad per portion: 12 kr 

Annonser

2 reaktioner på ”Gröna tonfiskbiffar med tahinidressing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s