Helgrillad oreganokyckling med somrig vattenmelonssallad

Under sommaren konsumerar jag mängder av vattenmelon. Och nu är den äntligen i säsong och priset blir härligt lågt där efter 🙂 För att få en anledning till att äta vattenmelon till alla måltider skapade jag detta somriga recept och bjöd familjen på. Kan meddela att det blev en succé, inte en smula va kvar av salladen. Till salladen serverades helgrillas oreganokyckling. Helgrillad kyckling är smidigt att göra, det är billigt och perfekt att ha resterna till matlådorna eller picknicken i sommar. Jag brukar göra två stycken när jag ändå är igång så får man många matlådor. Glad vattenmelonsommar på er!

Helgrillad oreganokyckling med somrig vattenmelonssallad Vattenmelonsallad och kyckling
1 hel kyckling (ca 1-1,3 kg)
1 msk olja
1 msk vatten
2 tsk oregano
1 tsk salt
1 tsk peppar

Vattenmelonssallad 2 portvattenmelon o kyckling
1 dl bulgur
2 dl vatten
1 grönsaksbuljong eller valfria örter
1 stor morot
250 g vattenmelon
1 vårlök eller 10 cm purjolök

Börja med kycklingen. Om du tillagar den hel följer du denna guide men gör en marinad på oregano, olja, salt och peppar. Har du lite kort om tid, stycka kycklingen rå och krydda som ovan och tillaga sedan i ugnen på 225 grader i ca 45 min. Pensla kycklingen med marinaden då och då. När du har ca 15 kvar på kycklingen börjar du med vattemelonsalladen. Koka bulgur med en grönsaksbuljong eller örtkryddor. Skala morötterna och fortsätt göra strimlor med skalaren. Hacka löken och tärna sedan vattenmelonen fint, ca 1 cm stora kuber. Blanda grönsakerna med den färdigkokta bulgurn och vattenmelonen. Servera med kycklingen och njut!

Kostnad per portion: 16 kr 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s