En färgglad tonfiskssallad med rödbetor

Halvfabrikat är inte min grej. Jag tycket alltid att det är värt den extra tiden eller insatsen att göra själv med tanke på hur mycket man vinner närings- och smakmässigt. Men ibland blir jag överraskad när det kommer nya smarta produkter på marknaden som underlättar utan att dra ner på näringen eller smaken. Förkokta färska rödbetor till exempel (finns i grönsaksdisken). Enda ingrediensen är kokta rödbetor som är vakuumförpackade, men jag sparar 40-50 minuters koktid. Perfekt för en matigare sallad som denna tofisksallad, den tog max 2 minuter att göra. En ”sista minuten” matlåda kanske eller när magen skriker mat ”NU”. Servera gärna på käckebröd, i en wrap eller tillsammans med lite bladgrönt. Vill du göra den vegetarisk, byt ut tonfisken mot kikärtor, blir jättegott!

Rödbets- och tonfisksallad toppad med fetaostRÖdbetstonfisk
250-300 kokta färska rödbetor (ej inlagda)
150 g tonfisk
2 tsk pressad citron (alt citronpeppar och 1 tsk vatten)
1 dl riven zucchini (krama ur vätskan)
50 g fetaost

Hacka rödbetorna smått, riv zucchinin och häll av vattnet från tonfisken. Blanda allt tillsammans och pressa över citron alt citronpeppar. Smula över fetaost och servera med salt, peppar och något grönt. Smaklig spis 🙂

Kostnad per portion: ca 13 kr 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s