Svensk klassiker på indiskt vis

Mitt motto är att man inte ska slänga mat utan ta vara på resterna. Potatis är inte något som ni ser jätteofta här på bloggen. Den enda anledningen till det är att jag helt enkelt inte tycker om det. Men potatis är en toppenbra råvara som är billig och innehåller stora mängder kalium och C-vitamin. Min kära syster däremot, hon älskar potatis. Så med några kalla potatisar kvar från gårdagens middag bestämde jag mig för att laga pyttipanna men med en tvist. Indiska kryddor, morötter och stekt ägg. Är ni potatisfans? Gott, billigt och nyttigt! Går att byta ut mot överblivna rotfrukter och sötpotatis också om ni föredrar det 🙂

Stekt potatis med morötter, indiska kryddor och stekt ägg 2 port Indisk stekt potatis
4-5 kokta potatis, kall
1 morot
1/2 gul lök
1 tsk garam masala
1 tsk paprika pulver
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
2-4 ägg

Skala och riv morot, tärna potatisen och hacka löken. Stek löken mjuk i lite olja. Tillsätt morot och potatis. Krydda och smaka av och låt steka på medelhög värme i 5 minuter. Stek äggen som du själv gillar i en annan stekpanna, vändstekt eller med äggulan upp. Servera tillsammans med potatisen och gärna lite hackad tomat. Smaklig spis!

Kostnad per portion: 9 kr

Annonser

4 reaktioner på ”Svensk klassiker på indiskt vis

  1. alltså vi måste ha exakt samma matsmak du och jag, nice med en fellow antipotatis-kompis!
    tack för fina kokboken förresten! kram johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s