Kalljästa rågbullar med valnötter

Vad är mysigare än en helgfrukost med nybakat bröd? Men kanske känns det lite bökigt att ställa sig att knåda på morgonen. Då är dessa kalljästa rågbullar perfekta för dig. Degen knådas ihop och bullarna rullas kvällen innan och ställs sedan i kylen över natten för att jäsa. På morgonen behöver du bara sätta på ugnen och grädda bröden. Lyxigt, billigt och nyttigt sätt att börja dagen på.

Kalljästa rågbullar med valnötter 9 st
3 dl grovt rågmjölKalljästbröd
3 dl rågsikt
2,5 dl vatten
25 g jäst
1 dl valnötter (valfritt)
1 tsk salt
1 msk olja

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop degen. Knåda ordentligt och arbeta in nötterna som du hackat lätt. Rulla till bullar med mjölade händer och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar (gärna silikon som man kan återanvända). Lägg en bakhandduk över och låt stå framme i 15 minuter innan du ställer in dem i kylen över natten. På morgonen tar du fram bröden och låter bli rumsvarma medan du sätter ugnen på 225 grader. Grädda bröden i 10-12 minuter. Njut av den nybakade doften och ha en härlig morgonstund.

Kostnad per bulle: 1 kr

Annonser

En reaktion på ”Kalljästa rågbullar med valnötter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s