Frukostkorgar med yoghurt och bär

På helgen kan det vara mysigt med en lite lyxigare frukost. Det fantastiska med havregryn är att de inte bara funkar som gröt utan med lite kreativitet kan man bland annat göra dessa söta frukostkorgar. Jag gjorde i ordning smeten kvällen innan och gräddade på morgonen, väldigt smidigt. 

Frukostkorgar med yoghurt och bär 4 stFrukostpaj
2 dl havregryn
1 banan
2 krm kardemumma
1/2 tsk kanel
1 msk kokosolja (eller smör/olja)

Serveringsförslag:
Valfri youghurt (soja, havre, vanlig)
Tinade bär
Frön eller granola

Mixa havregrynen i en matberedare lite lätt så det blir ett grovt mjöl. Tillsätt banan, kokosolja och kryddorna. Använd en muffinsplåt som du smörar ordentligt eller silikonformar. Ta en fjärdedel av smeten och lägg i formen och tryck ut mot kanterna så du skapar ett pajskal/korg. Låt stå i kylen över natten eller 15 minuter på morgonen. Sätt ugnen på 175 grader och när den är varm grädda i 15 minuter. Blanda ditt val av yogurt med lite vanilj eller kardemumma och fyll varje skål med yoghurt, bär och toppa med lite frön eller granola.

Kostnad per portion: ca 5 kr

Annonser

5 reaktioner på ”Frukostkorgar med yoghurt och bär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s